Kongsi Rezeki - 2000 Ekor Ayam Untuk Diagihkan kepada Asnaf

Kongsi Rezeki - 2000 Ekor Ayam Untuk Diagihkan kepada Asnaf

Berkat Rezeki Bila Dikongsi Bersama

Sepertimana yang dilaporkan di media massa, semenjak Covid-19 melanda Malaysia, jumlah rakyat jatuh miskin semakin meningkat. Pendemik Covid-19 sangat memberi kesan kepada ekonomi kebanyakan rakyat khususnya golongan yang sedia serba kekurangan seperti asnaf. 


Adakah kita peduli dengan nasib yang menimpa mereka?


Dan hendaklah kamu bertolong-tolongan untuk membuat kebajikan dan bertakwa dan janganlah kamu bertolong-tolongan pada melakukan dosa (maksiat) dan pencerobohan. Dan bertakwalah kepada Allah kerana sesungguhnya Allah Maha berat azab seksa-Nya (bagi sesiapa yang melanggar perintahNya). (Al-Ma’idah: 2)

Amalan menghulurkan bantuan wajar diterapkan dan menjadi sifat utama orang bertakwa dengan sentiasa berinfaq atau menyumbang sama ada dalam keadaan lapang mahupun kesempitan. Ia juga melambangkan suatu bentuk kebersamaan ummat dan mampu mendidik kita memiliki sifat empati dan insani sesama saudara.Sedekah Serlah Solidariti Ummah

Justeru Yayasan EZ Prihatin dengan kerjasama EZ Qurban Sdn Bhd dan Gerak Wanis ingin mengajak tuan puan untuk bersama-sama kami membantu asnaf, ibu tunggal, fakir miskin dan golongan yang memerlukan di dalam projek "Kongsi Rezeki".  Sasaran kami sebanyak 2000 ekor ayam dan barangan keperluan asas akan diagihkan kepada mereka.Sasaran penerima:

Penduduk PPR Sekitar Lembah Klang


“Sedekah itu tidak akan mengurangi harta. Tidak ada orang yang memberi maaf kepada orang lain, melainkan Allah akan menambah kemuliaannya. Dan tidak ada orang yang merendahkan diri kerana Allah, melainkan Allah akan mengangkat darjatnya.” (HR Muslim : No 4689)
NOTA PENTING: AKAD INFAQ


Untuk teruskan infaq anda,mohon dibacakan sekali akad infaq seperti di bawah:


“Saya dengan ini berinfaq sebanyak (jumlah wang yang diinfaqkan) atas nama (niat infaq atas nama siapa) kepada apa-apa sahaja yang membawa kebaikan kepada Projek Kongsi Rezeki yang dikelola oleh Yayasan EZ Prihatin”


Selepas membaca akad ini, anda boleh isi borang maklumat di bawah dan membuat transaksi infaq.Untuk transaksi bantuan secara manual / transfer / CDM boleh bank in ke akaun di bawah.


Maybank :  Yayasan EZ Prihatin

No akaun :  562405633644

Sila letakkan reference “Kongsi Rezeki ”


Dan hantarkan bukti pembayaran ke pautan WhatsApp berikut:

Whatsapp

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

BUTIRAN PEMBELIAN

Produk Kuantiti Harga (RM)
Ayam 1 Ekor (RM15)
Pek Lengkap (Beras, Ayam, Telur, Minyak,Tepung) (RM50)
Sumbang Seikhlas Hati
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PELANGGAN

Dari mana tuan/puan mengetahui kempen Kongsi Rezeki ini?

BUTIRAN PEMBAYARAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

  • Anda mesti memasukkan emel contact@yayasanezprihatin.org di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaYAYASAN EZ PRIHATIN
No. Akaun562405633644
Buka Maybank2u  


Maklumat Peniaga

Yayasan EZ Prihatin
contact@yayasanezprihatin.org