3 Telaga Air Masin Dikongsi 1500

Mereka Bukan Kurang, Tapi Tak Sama Dengan Kita

Kempen Program Infaq Telaga  EZ Prihatin  di Pulau Moyo

Sumbangan Pengagihan Air Bersih Di Pulau Moyo, Indonesia

Telaga-telaga air di pulau ini adalah  sumber keperluan harian  mereka, namun saat ini banyak dari telaga air yang

mereka gali  menghasilkan air masin yang tidak selamat untuk diminum.

Penduduk setempat terpaksa bergantung pada  air masin  ini untuk keperluan seharian mereka, yang mengakibatkan

masalah kesihatan kepada penduduk di Pulau Moyo

Akibat serius menggunakan air masin ini sangat bahaya. Air masin tidak hanya mempengaruhi kehidupan seharian,

tetapi memberi kesan kepada sistem dalaman mereka, mengganggu  sistem pencernaan,  dan meningkatkan

risiko penyakit seperti penyakit jantung dan hipertensi.

Kami di EZ Prihatin mengajak anda bersama kami dalam usaha untuk menyumbang bagi Program Infaq Telaga di

Pulau Moyo. Setiap sumbangan Anda akan membantu kami memperbaiki

& membina semula sistem saliran air menukarkan air masin menjadi air bersih yang selamat digunakan.

Dengan bantuan Anda, kami dapat memberikan sumber air bersih kepada penduduk Pulau Moyo.

Hasil sumbangan air bersih ini bukan sahaj mampu mengurangkan risiko kesihatan yang terdedah dengan bekalan air

masin malah mampu membantu orang-orang tua dan warga uzur yang ada daripada mereka juga terpaksa berjalan

sejauh 2-3km sehari hanya untuk dapatkan air bersih

Sumbangan anda membantu Penduduk Di Pulau Moyo…

1.      Sistem Tapisan Air Bersih & Selamat Digunakan

2.      Sistem Saliran Paip Yang Mudah Digunakan

3.      Pemasangan boring air

Kaya Dengan Redha Allah Itu Lebih Bermakna

Jika benar kekayaan itu memberi kebahagiaan, bayangkan jika rezeki melimpah ruah diberkati dengan redha Allah. Capai hasrat ini dengan bersedekahlah dengan perkara yang dapat memberi manfaat kepada manusia yang lain sepertimana Allah perintahkan dalam ayat berikut:

Hai orang-orang yang beriman,  nafkahkanlah (di jalan allah) sebagian dari hasil usahamu  yang  baik-baik dan sebagian dari apa yang Kami keluarkan dari bumi untuk kamu. Dan janganlah kamu memilih yang buruk-buruk lalu kamu menafkahkan daripadanya, padahal kamu sendiri tidak mau mengambilnya melainkan dengan memincingkan mata terhadapnya. Dan ketahuilah, bahwa Allah Maha Kaya lagi Maha Terpuji.

(Surah Al-Baqarah, Ayat 267)

Bantu kami dengan menyumbang kepada Program Infaq Telaga  Pulau Moyo. Klik “Sumbang Sekarang” dan bersama kami menjayakan program ini. Setiap sumbangan, sebesar apapun, memiliki impak yang besar.

Mari bersama bantu mereka yang memerlukan di Pulau Moyo, Indonesia.
Terima kasih atas sumbangan anda.

NOTA PENTING: AKAD WAKALAH

Untuk teruskan sumbangan anda, mohon dibacakan sekali akad wakalah seperti di bawah:

Selepas membaca akad ini, anda boleh isi borang maklumat di bawah dan membuat transaksi sumbangan.

Untuk transaksi bantuan secara manual/ transfer/ CDM boleh bank in ke akaun di bawah.

Akaun:  Yayasan EZ Prihatin

No akaun:  5624 0563 3644 (MAYBANK)

Sila letakkan reference “wakaftelaga”

No. Pelepasan Cukai*: LHDN.01/35/42/51/179-6.8522 *Untuk rujukan sahaja. Hubungi YEZP untuk maklumat lanjut.

Perhatian! Sila lengkapkan borang di bawah.

Ruangan yang wajib diisi

PILIHAN SUMBANGAN

Pilihan Kuantiti Nilai (RM)
Infaq Perigi RM500
Infaq Perigi RM200
Infaq Perigi RM100
Infaq Perigi RM50
Infaq Perigi RM30
Infaq Seikhlas Hati
JUMLAH
JUMLAH KESELURUHAN (RM)
Caj Perkhidmatan Peniaga (RM)

BUTIRAN PENYUMBANG

BUTIRAN SUMBANGAN

Sila lakukan bayaran berjumlah RM ke akaun bank pilihan anda di bawah.

• Anda mesti memasukkan emel contact@yayasanezprihatin.org di ruangan emel semasa melakukan transaksi menerusi Perbankan Internet.
  • Anda mesti mengambil dan memuat naik gambar bukti pembayaran jika anda melakukan transaksi menerusi Mesin Deposit Tunai.
PenamaYAYASAN EZ PRIHATIN
No. Akaun562405633644